Home » Sauna nieuws » Sauna’s in Nederland niet rolstoelvriendelijk

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

6 op de 10 sauna’s in Nederland niet rolstoelvriendelijk

Datum plaatsing: 6 januari 2016

Rolstoelvriendelijkheid in Sauna's Rolstoelgebruikers hebben over het algemeen meer aanpassingen nodig dan mensen die zich niet in een rolstoel begeven. Voor de een is dit meer dan voor de ander. Iedere rolstoelgebruiker wil net als ieder ander zorgeloos een dagje naar de sauna kunnen. Om hier gebruik van te maken is een rolstoelgebruiker echter afhankelijk van de aanpassingen bij een wellnesscentrum. Wellnesscentrum Nederland heeft onderzoek verricht naar de toegankelijkheid van wellnesscentra in Nederland voor rolstoelgebruikers. Uit dit onderzoek is gebleken dat maar liefst 6 op de 10 sauna’s in Nederland niet rolstoelvriendelijk is.

Huize Hölterhof weer geopend

Het onderzoek is uitgevoerd onder 45 sauna’s. Om precies te zijn is slechts 42% van de sauna’s in Nederland wel rolstoelvriendelijk. Er zijn in totaal 19 sauna’s welke goed begaanbaar zijn voor rolstoelgebruikers. Bij deze sauna’s zijn aanpassingen verricht om het mogelijk te maken voor bezoekers om gebruik te maken van de sauna’s en de saunavoorzieningen. Echter zitten hier ook wellnesscentra tussen, waarbij niet van alle faciliteiten gebruik kan worden gemaakt. Omdat deze sauna’s dusdanig groot zijn blijven er toch nog tal van faciliteiten over waar wel gebruik van kan worden gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn Elysium in Bleiswijk of de Veluwse Bron in Emst

In Nederland zijn 26 sauna’s niet of beperkt toegankelijk. Hiervan zijn er 10 beperkt toegankelijk. Bij deze sauna’s zijn er slechts een aantal faciliteiten waar men gebruik van kan maken of zijn de faciliteiten erg moeilijk om te gebruiken. Er valt te denken aan vele op en afstapjes of geen aangepaste toilet e.d. Tot slot zijn er 16 sauna’s die vrijwel niet toegankelijk zijn in Nederland. Bij deze sauna’s zijn er dusdanig veel trappen, geen lift, te brede deuren of geen aangepaste voorzieningen aanwezig. Om deze reden wordt men afgeraden om een van deze sauna’s te bezoeken wanneer men zich in de rolstoel begeeft en niet of zeer moeilijk zelfstandig kan functioneren zonder een rolstoel. Voor het complete overzicht met uitleg van deze sauna’s kunt u de website van Wellnesscentrum Nederland raadplegen.

Bron: www.wellnesscentrumnederland.nl


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor
SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale
temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]