Home » Sauna nieuws » Sauna Hezemeer

Sauna Nieuws

Blijf op de hoogte!

Rust en sereniteit zijn woorden die sauna en thermen kenmerken, echter de branche is continu in beweging.
Lees hier het laatste nieuws op het gebied van Sauna &Thermen.

Voordeeluitjes - WellnessArrangementen

Sauna Hezemeer in Nederlandse handen

Het is de eerste overname voor IWR in België

Datum plaatsing: 2 januari 2018

Het saunacomplex Hezemeer in Laakdal is overgenomen door de Nederlandse groep International Wellness Resorts (IWR). Die baat in eigen land al 7 wellnesscentra uit en is op zijn beurt eigendom van de Spaanse groep Aspro. “In onze sector is een consolidatie bezig”, zegt manager en ex-vennoot Michel Peeters van Hezemeer.

Hezemeer ovgergenomen

De overname dateert van afgelopen vrijdag. In eerste instantie werd het management ingelicht en gisteren gebeurde de communicatie naar de personeelsleden. Het is de eerste overname voor IWR in ons land.

“De wereld van de wellnesscentra verandert snel. Het is opeten of opgegeten worden”, vertelt Michel Peeters. “Wij hebben de voorbije jaren fors geïnvesteerd in ons personeel en een organigram opgebouwd met het oog op het realiseren van overnames. Tegelijk kregen we zelf verschillende kandidaat-kopers over de vloer, waaronder grote groepen. We hebben verschillende keren ‘nee’ gezegd, maar nu dus ‘ja’.” De algemeen directeur maakt geen overnameprijs bekend en spreekt over ‘een eerlijk bod’.

Kwaliteit blijft

De Nederlanders nemen 100% van de aandelen over van de vorige 4 vennoten, onder wie Michel Peeters. Die blijft wel manager. “IWR noemt ons een high end sauna en wil die kwaliteit blijven behouden. Ook de naam Hezemeer blijft. Voor onze klanten verandert er niets. Ze zullen niet merken dat er nieuwe eigenaars zijn. Ook voor onze medewerkers, een 100-tal in totaal waaronder enkele zelfstandigen, blijft alles hetzelfde.”

Het saunacomplex investeerde de voorbije jaren in een nieuw horecagedeelte, siliciumbad en een zoutsteensauna. “We hebben in het verleden omliggende gronden bijgekocht met het oog op een uitbreiding. Recent verkregen we een goedkeuring van het Agentschap Natuur en Bos voor een uitbreiding van de parking. Daarvoor zullen we nu de vergunning aanvragen. Dit wordt de eerste investering onder de nieuwe eigenaars”, aldus nog Michel Peeters.

Bron: www.madeinkempen.be


Lees ook:


Geschreven door , blogger voor SaunaGids en gebrand op alles wat maar een minimale temperatuur bereikt van 50°C.

Like ons op Facebook

Schrijf je in voor onze SaunaMail!

Aanmelden nieuwsbrief

Volg SaunaGids

SaunaGids op Facebook SaunaGids op Twitter Google+

Links

Privacyverklaring
MassageGids
SaunaGids Forum
Youtube films
Meer links >>

Contact

Heb je een vraag, tip, reactie of opmerking?
[email protected]